Amontillado Carlos VII
Amontillado Carlos VII is a very old fine, aged by biological aging (under a flower veil), continuing its production in oxidative aging (without a flower veil), in American oak boots, through the traditional system of hatcheries and screeds with sacks and periodic sprays, until completing an average age of more than 20 years.
€22.56
1391506
Data sheet
- Cellar
- Alvear
- Wine region
- Montilla-Moriles
- Grape
- 100% Pedro Ximénez
- Bottle of
- 50 cl.
- Alcohol content
- 19%
- Origin
- Spain
Tasting notes
- Ámbar-dorado brillante
- Muy potente, profundo y punzante. Maderas finas presentes, pero sin protagonismo. Recuerdos lejanos de flor y muy notables de frutos secos.
- Elegante y sedoso. Seco, potente y muy amplio. Recuerdos muy notables de frutos secos. Final amplísimo y de gran persistencia.
Consumption and conservation
- Ideal para acompañar aperitivos de alto nivel. En comidas acompaña de manera admirable a los embutidos, salazones, anchoas y quesos muy curados. Magnífico vino de media tarde.
- 12-14ºC